PRVO SVETO OBHAJILO 2015

Print Friendly

Na lepo sončno nedeljo 10. maja 2015 so v naši župniji prvič prejeli sveto hostijo štirje prvoobhajanci – dve deklici in dva dečka.

Za starše prvoobhajancev, so se priprave na to začele že davno. Verjetno že v tistih dneh, ko so potihoma ali pa naglas sanjarili o prihodnosti malih drobižkov, ko so jih speče opazovali v svojem naročju. Da bi le bili srečni, so si želeli. Za to so bili pripravljeni prebedeti marsikatero noč, narediti marsikakšno pot, premisliti in dodelati marsikatero dejanje. In v to srečo zagotovo spada tudi prvo sveto obhajilo. Priprave so se začele že v tisti letih, ko so svojega otroka prvič pokrižali, se odločili, da ga dajo krstiti, da ga pridružijo občestvu kristjanov, ker je samo ta pot prava pot. Da ga bodo vzgajali v veri in ljubezni do Boga in samega sebe.  In potem, ko so mu male prstke poskušali stlačiti v pest in s palcem na njegovo čelo zarisati prvi križ. Ko so se zvečer ulegli k njemu v posteljo in mu molili Sveti angel in je tiho ponavljal besede. In ko so v nedeljo skupaj odšli k sveti maši in je njegov predirljiv glasek motil marsikaterega župljana.

Sedaj pa so ti drobižki že tako zrasli, da lahko vse to naredijo sami, starši pa jih pri tem spodbujajo. Zato so z veseljem prvič prejeli Jezusa v svoje srce. Za vsakega prvoobhajanca je bil ta dan nekaj posebnega, dan, ki ga ne more pokvariti niti vreme ali kaj drugega.

Zahvala staršev gre tudi župniku Petru Nastranu, ki je te male sončke pripravil na prejem prvega svetega obhajila.

Hvala Bogu za ta poseben dan!

Pripravila Darja Plestenjak