NEDELJA SVETE TROJICE 12.-18. junij

Print Friendly

OZNANILA ŽUPNIJE ČRNI VRH

NEDELJA SVETE TROJICE

11. JUNIJ 2017

Slovo od Frančiška Jankovca

Včeraj, 10. junija 2017, nas je v 82. letu starosti zapustil Frančišek Jankovec, Majovcev ata iz Smolnika. Prihod žare na dom in datum pogreba bo znan v ponedeljek. Rajnega priporočamo v molitev.

Godovi med tednom:

Ponedeljek: Eskil, mučenec

Torek: Anton Padovanski, redovnik, cerkveni učitelj

Sreda: Valerij in Rufin, mučenca

Četrtek: SVETO REŠNJE TELO IN KRI, zapovedani praznik

Petek: Beno iz Meissna, škof

Sobota: Rajner, samotar

Danes teden je 11. nedelja med letom. Zunanja slovesnost praznika Svetega Rešnjega Telesa in Krvi s Telovsko procesijo. Sveta maša bo ob 8h in ob 10h.

Svete maše v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: 12.6. : Drugje

Torek: 13.6. : Drugje

Sreda: 14.6. ob 19h : + Riharjevi

Četrtek: 15.6. ob 7h : za župljane (v cerkvi)

ob 19h : + Mimi Železnik (v cerkvi)

Petek: 16.6. ob 19h : + Stanislava Jankovec in starši Skopec

Sobota: 17.6. ob 8h : + na čast svetim trem Srcem

Nedelja: 18.6. ob 8h : za župljane, + Alojzija Skopec

ob 10h : + Bizjan Jernej, obletna

Telovska procesija

bo po 8. nedeljski sveti maši. Iz ljubezni do Gospoda, ki blagoslavlja naša polja, naše delo, učenje, družino in domovino, se dogovorite in lahko pripravite lepe oltarje. Če bo že rahel dež naj bodo polepšani oltarji znotraj cerkve: prvi daritveni, drugi desni stranski (Jožef), tretji levi stranski (Marija), četrti glavni (Lenart).

Verouk

Otroci lahko pred sveto mašo še opravijo spoved pred, po sveti maši pa dobijo ali vrnejo podpisana spričevala. Vrnejo naj tudi izposojene učbenike.

Znamenja na Črnem Vrhu nad Polhovim Gradcem

bo razstava fotografij, ki jo pripravljata matematika in fotografa Jože Kavčič in Ciril Velkovrh. Razstavo bo slovesno odprl profesor dr. Stanko Gerjolj prihodnjo nedeljo po 10. maši v župnijski cerkvi. Za popestritev kulturnega programa bodo poskrbeli študenti prava s Pevskim zborom Pegius. Gospodinje lepo povabljene, da bi v gostoljubje pripravile kaj za pod zob in kozarček soka.

Sicer velja opozorilo, da bo v nedeljo od 9.40 do 11.00 zaprta cesta iz Polhovega Gradca do Črnega Vrha, zato bo potrebno priti prej po razpoložljivih poteh.