NEDELJA SVETE TROJICE 1.-7. junij

Print Friendly

OZNANILA ŽUPNIJE ČRNI VRH

NEDELJA SVETE TROJICE

31. MAJ 2015

Oklic: Zakrament svetega zakona želita skleniti: ženin Gregor Kožuh, kuhar, samski sin Antona in Marjance r. Burjek, rojen 17. avgusta 1990 v Ljubljani, biva Smolnik 13, Župnija Črni Vrh in nevesta Neža Miklavčič, hortikulturni tehnik, samska hči Milana in Jane r. Alič, rojena 21. marca 1994 v Kranju, biva Goli vrh 12, Župnija Lučine.

Godovi med tednom:

Ponedeljek: Justin, mučenec

Torek: Marcelin in Peter, mučenca

Sreda: Karel Lwanga in drugi ugdanski, mučenci

Četrtek: Sveto Rešnje Telo in Kri, zapovedani praznik

Petek: Bonifacij, škof, mučenec

Sobota: Norbert, škof, redovni ustanovitelj

Danes teden bo 10. nedelja med letom. Zunanja slovesnost praznika Svetega Rešnjega Telesa in Krvi s Telovsko procesijo. Sveta maša bo ob 8h.

Svete maše v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: 1.6. ob 18h : + Katarina Kopač

Torek: 2.6. ob 18h : + Ivana Justin

Sreda: 3.6. : Drugje

Četrtek: 4.6. ob 18h : za župljane,+Cemanski Ivan in Micka (v cerkvi)

Petek: 5.6. ob 18h : + Luka Bradeško

Sobota: 6.6. ob 8h : + Marija Kržišnik

Nedelja: 7.6. ob 8h : za župljane, + Slovnikova mami

Telovska procesija

V nedeljo bo po sveti maši telovska procesija. Iz ljubezni do Gospoda, ki blagoslavlja naša polja, naše delo, učenje, družino in domovino, se dogovorite in pripravite lepe oltarje.

Dar duhovniku ob slovesnosti prvega obhajila in svete birme

Spoštovani verniki, starši otrok slavljencev. Na župniji so različne navade, ko ljudje hvaležno in velikodušno podpirajo duhovnika, ko dajo za bero, ali ob enkrat letnem darovanju ali ob slovesnostih. Naš edini dohodek so darovi vernikov. Niti država, niti škofija nam ne dasta ničesar. Nimamo plače, ampak moramo od osebnih darov vernikov plačevati tudi osnovno zavarovanje. Duhovnik se ne sme ukvarjati s pridobitništvom. Njegovo delo je pastoralno in resna dolžnost, da živi v redu posvečenega stanu. Ali bi premislili, če je ob fotografu, ki pride le enkrat sem in ob cvetju, ki po dobrem tednu oveni, tudi poslanstvo duhovnika, ki se povsem posveča vašemu duhovnemu blagru, kaj vredno? Ali pa čisto nič?

Vaši darovi so prostovoljni, hkrati pa imate veliko odgovornost pred Bogom in Cerkvijo, da darujete po svoji zmožnosti.

Prosim vas, da bi mi prinesli primeren dar v župnišče.

Zaključek verouka

V tem tednu bodo otroci opravili sveto spoved in dobili spričevala. Starši bodite pozorni, kar ni odlično in vzorno, pomeni, da so bili tehtni razlogi za to. Potrebna je molitev za dober verouk, resnična vera in spoštljiv odnos do duhovnika.