22. NEDELJA MED LETOM

Print Friendly

OZNANILA ŽUPNIJE ČRNI VRH

22. NEDELJA MED LETOM – 31. AVGUST 2014

Godovi med tednom:

Ponedeljek: Egidij (Tilen), opat; obletnica kronanja Brezjanske Marije

Torek: Marjeta, devica, mučenka

Sreda: Gregor Veliki, papež, cerkveni učitelj

Četrtek: Rozalija Sicilska, devica spokornica

Petek: Mati Terezija, redovnica, redovna ustanoviteljica

Sobota: Zaharija, prerok

Danes teden bo 23. nedelja med letom, sveta maša bo ob 8h. Pri maši bo blagoslov šolskih torb. Pušica bo namenjena za Zavod Svetega Stanislava.

Svete maše v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: 1.9. ob 18h : + Hribrski

Torek: 2.9. ob 18h : + starši Osredkar in Vodnik

Sreda: 3.9. ob 7h : za domovino Slovenijo, da bi bila rešena zla

Četrtek: 4.9. ob 18h : + Barbka in Milan Železnik

Petek: 5.9. ob 18h : + Švintovi

Sobota: 6.9. ob 8h : za blagoslov v katehetskem in šolskem letu

Nedelja: 7.9. ob 8h : za župljane, + France Osredkar, obletna

Bodite pozorni, v šolskem času so vse večerne maše ob 18h.

Vpis k verouku

Vpis k verouku bo v torek 2. septembra in v petek 5. septembra od 15h do svete maše ob 18h in po maši. Blagoslov šolskih torb bo po vpisu, v nedeljo 7. septembra ob 8h, pri nedeljski sveti maši. Na mizi s tiskom so podrobnejši podatki o verouku.

Sestanek gradbenega odbora

Prihodnjo nedeljo imamo po sveti maši v župnišču sestanek gradbenega odbora. Pogovorili se bomo o preteklih obnovah in o izdelavi drenaže na župnišču in kapeli.

Župnijska gospodinja

Normalni cerkveni red katoliških župnij je, da ima župnišče tudi gospodinjo. Apostolski administrator škof Andrej Glavan, je nam mladim duhovnikom lani jeseni nasvetoval, naj si prizadevamo, da bomo imeli v župnišču gospodinjo. To naj bo primerna oseba, ki bo pomagala ustvarjati dom. Naštel je probleme, če gospodinje ni: zdravje duhovnikov zaradi prehrane, osamljenost, čudaštvo in pogostejši vlomi. Po molitvi in božji previdnosti je k nam prišla Nataša Šabanov iz Ljubljane. Za pokojno Nežo Plestenjak je župnija po dolgih letih spet dobila gospodinjo. Hvaležni bodimo Bogu in njej in jo z molitvijo in ljubeznijo sprejmimo na tej začeti poti.

Molitveni nameni

Dragi verniki, vabim vas h goreči molitvi za župnijo, za šolarje, za Cerkev. Na mizi s tiskom so tudi molitve, ki jih lahko molite vsak dan.

Posvetitev trem srcem

Prihodnjo nedeljo se bomo pri sveti maši, po prejemu svetega obhajila prvič posvetili vsem trem srcem Jezusa, Marije in Svetega Jožefa. Vabim vas, da bi pobožnost vzeli resno. Ob deveti posvetitvi – to bo prva nedelja v maju, boste kot posamezniki, družine in kot župnija dobili spominsko plaketo.