1. SREČANJE MEDŽUGORSKIH ROMARJEV

Print Friendly

V nedeljo 6. marca je bilo na Župniji Črni Vrh prvo srečanje medžugorskih romarjev, s katerimi smo od 5. do 8. februarja skupaj romali. Namen srečanja je, da bi ohranili zvestobo prejetim milostim, da bi poglabljali odnos z Bogom in medsebojne vezi.Medzugorje20160206_134610_HDR

Medžugorska romanja vodi iz sporočil izoblikovano duhovno vodilo petih kamnov, s katerimi bomo premagali zlo in ohranili zvestobo Bogu: 1. molitev s srcem, 2. redno prejemanje sv. evharistije, 3. branje Svetega pisma, 4. post ob kruhu in vodi ob sredah in petkih ter 5. mesečna spoved.

Poleg tega naj bi redno brali Marijina sporočila in po njih živeli. Naj bi ustanavljali molitvene skupine in se kot dejavni sodelavci vklučevali v življenje župnije.

Nedavno srečanje se je odvijalo po naslednem programu: Verniki so že na poti v avtu zmolili rožni venec. Ob prihodu smo imeli sveto mašo. Sledilo je srečanje v župnišču: zapeli smo litanije Matere Božje. Nato smo meditativno prebrali zadnja tri sporočila z vmesno tihoto, molitvami in pesmimi. Sledila je kateheza o usmiljenju v povezavi z letom usmiljenja in Medžugorsko duhovnostjo, ki narekuje usmiljenje najprej na način molitve, pa tudi v podelitvi dobre besede in dejanj usmiljenja.

Srečanje je bilo globoko doživeto, o tem pričujejo slike in posnetki.

Video utrinek iz srečanja