PRAZNIK BINKOŠTI – SLOVESNOST SVETE BIRME 25.-31. maj

Print Friendly

OZNANILA ŽUPNIJE ČRNI VRH

PRAZNIK BINKOŠTI – SLOVESNOST SVETE BIRME

24. MAJ 2015

Oklic: Zakrament svetega zakona želita skleniti: ženin Matija Drmota, avtomehanik, samski sin Vinka in Barbare r. Mivšek, rojen 3. avgusta 1989 v Ljubljani, biva Bevke 22, Župnija Bevke in nevesta Helena Osredkar, diplomirani ekonomist, samska hči Janeza in Bernarde r. Kožuh, rojena 26. oktobra 1988 v Ljubljani, Črni Vrh 54, Župnija Črni Vrh.

Godovi med tednom:

Ponedeljek: Marija, Mati Cerkve, – binkoštni ponedeljek

Torek: Filip Neri, duhovnik

Sreda: Alojzij Grozde, mučenec

Četrtek: German Pariški, škof

Petek: Maksim Emonski, škof

Sobota: Kancijan in drugi oglejski mučenci

Danes teden bo nedelja Svete Trojice. Sveta maša bo ob 8h.

Svete maše v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: 25.5. ob 18h : + Liparjevi (v cerkvi)

Torek: 26.5. ob 18h : + Kozjeglavška mama

Sreda: 27.5. ob 7h : za zdravje ljudi in živali

Četrtek: 28.5. ob : Drugje

Petek: 29.5. ob 18h : + Jože Justin, obletna

Sobota: 30.5. ob 18.30h : Matija in Helena, poroka

Nedelja: 31.5. ob 8h : za župljane, + Stanislava Jankovec

Prihodnjo nedeljo bo sklep šmarnic pred sveto mašo bomo pred Najsvetejšim molili rožni venec, ter zapeli litanije – zato pridite prej. Na začetku maše bom tudi blagoslovil vodo in sol, ki ju lahko prinesete s seboj. Blagoslovljena voda nas bo spominjala na krst v imenu Svete Trojice, katere praznik bomo obhajali.

Iskrena hvala pevcem in organistu, pastoralnemu svetu in gradbenemu odboru za vašo udeležbo na pogovoru z gospodom škofom ob vizitaciji. Zbrali smo se kot božja družina, lepih odnosov, v blagoslov vsemu našemu kraju.

Velika zahvala gre možem, ki so v gozdu posekali skupno 100m3 lesa za župnijo. Gradbeni odbor si tudi prizadeva za izkop drenaže okrog župnišča in kapele, ter za ogrevanje. V nadaljevanju je tudi načrt za elektrifikacijo zvona v kapeli.

Slovesnost svete birme, ste odlično pripravili z okrasitvijo, čiščenjem, mlaji in sodelovanjem pri bogoslužju. To je živa Cerkev, ki prejema blagoslov od Boga in ga posreduje svetu.

V restavriranje je šel križ, ki ga uporabljamo pri pogrebu. Restavrator bo z veliko skrbnostjo restavriral Jezusa in ga prekril z dvojnim slojem zaščitnega laka. Lahko se javi dobrotnik v podporo obnove, v počastitev Boga, ki je za nas umrl na križu.

Šmarnice vas še vabijo, priložnost, da bi si izprosili življenjski blagoslov.