3. VELIKONOČNA NEDELJA 20.-26. april

Print Friendly

OZNANILA ŽUPNIJE ČRNI VRH

3. VELIKONOČNA NEDELJA

19. APRIL 2015

Slovo od Ivane Justin

V torek 14. aprila se je v 88. letu starosti od nas poslovila Ivana Justin, Ravnohribarjeva mama, iz Črnega vrha 53. S pogrebom smo se od nje poslovili v petek. Molimo za njen pokoj pri Bogu.

Godovi med tednom:

Ponedeljek: Teotim (Teo), misijonar, škof

Torek: Anzelm, škof, cerkveni učitelj

Sreda: Hugo, škof v Grenoblu

Četrtek: Jurij, mučenec, zavetnik Ljubljane

Petek: Marija Kleopova, svetopisemska žena

Sobota: Marko, evangelist

Danes teden bo 4. velikonočna nedelja, nedelja Dobrega Pastirja, sveta maša bo ob 8h. Do nedelje poteka teden molitve za duhovne poklice.

Svete maše v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: 20.4. ob 18h : + Marko Bozovičar

Torek: 21.4. ob 18h : na čast Materi Božji za zdravje

Sreda: 22.4. ob 7h : + Alojzij Markovič iz Nadgorice

Četrtek: 23.4. ob 18h : + Ivana Justin, 7. dan

Petek: 24.4. ob 18h : + Matej in Metka Božnar

Sobota: 25.4. ob 8h : + Potrebuježev ata, obletna

Nedelja: 26.4. ob 8h : za župljane, + Nackova ata in mama

Prvo sveto obhajilo in sveta birma

Slovesnost prvega svetega obhajila predvidevamo 10. maja ob 10h., sveto birmo pa 24. maja ob 8h. Za slovesnosti je potrebno izbrati fotografa in če bo snemanje, razmislite in se tudi med seboj pogovorite o tem. Sestanek za prvo obhajilo bo sedajle po sveti maši v cerkvi. Sestanek za sveto birmo pa bo prihodnjo nedeljo po sveti maši.

Dar namesto cvetja na grob

Spoštovani verniki. Pogosta navada na številnih župnijah je, da ob pogrebu svojci namesto pretirane količine cvetja in sveč zberejo prispevek – dar za Cerkev. Dar za Cerkev je Bogu posvečeni dar, žrtev vernikov, za pokoj rajnega. Prispevek se nakaže na bančni račun župnije in se bo z njim poravnalo račune za vzdrževanje in obnovo cerkvenih stavb.

Ob pogrebu +Luka Bradeško, so darovali 745 EUR za tabernakelj kapele. Ob pogrebu +Ivane Justin so darovali 300 EUR. Prosim vas, da bi obvestili svojce od drugod za ta namen. Darovi so prostovoljni in nima smisla da bi zneske med seboj primerjali. Znesek se objavi zaradi poštenja, vsak najmanjši dar iz ljubezni ima veliko vrednost. S sodelovanjem pa bomo sredstva modro porabljali v skupno dobro.

Posvetitev trem svetim Srcem

V nedeljo 3. maja ob deveti obnovitvi posvetitve trem svetim Srcem bomo končali posvetitev naše župnije, družin in posameznikov. Prosim vas, če bi opravili še devetdnevnico iste posvetilne molitve, z začetkom ta petek 24. aprila. In končanjem na predvečer nedelje, naše končne posvetitve. Ta devetdnevnica naj bo posebej za tiste, ki so kako nedeljo izostali. Zgibanke si prosim vzemite na mizi s tiskom. Pobožnost, kateri se pridružuje še Jožefovo Srce, izhaja od Brazilskega vidca Edsona Glauberja, ki je 24. julija 2013 pričeval na Rakovniku. Na internet strani župnije si oglejte pričevanja v pomnožitev vere.