2. VELIKONOČNA NEDELJA – BELA NEDELJA 13.-19. april

Print Friendly

OZNANILA ŽUPNIJE ČRNI VRH

2. VELIKONOČNA NEDELJA – BELA NEDELJA

PRAZNIK BOŽJEGA USMILJENJA

12. APRIL 2015

Godovi med tednom:

Ponedeljek: Martin I. papež, mučenec

Torek: Lidvina, devica

Sreda: Paternij, škof

Četrtek: Bernardka Lurška, devica

Petek: Simon Barsabejski, škof, mučenec

Sobota: Evzebij, škof

Danes teden bo 3. velikonočna nedelja, sveta maša bo ob 8h. Pri maši bo darovanje za Cerkev.

Svete maše v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: 13.4. ob 18h : + Marija Kržišnik

Torek: 14.4. ob 7h : za duše v vicah

Sreda: 15.4. ob 7h : za duhovnike

Četrtek: 16.4. : drugje

Petek: 17.4. ob 18h : na čast in slavo Nebeškemu Očetu

Sobota: 18.4. ob 8h : + starši Gantar

Nedelja: 19.4. ob 8h : za župljane, + Ivan in Ivanka Jankovec

Verouk

Nadaljevali bomo z veroukom. Preverjal bom znanje veroučencev. Vsi otroci morajo znati molitve in obrazce ki so zadaj v učbenikih. Od četrtega razreda dalje morajo znati deset Božjih zapovedi, od 5. razreda dalje sedem zakramentov, birmanci pa vse kar so se v letih verouka naučili. Veroučitelj snov pojasnjuje, natančneje razlaga in spodbuja, ne more pa nekako »kopirati znanja v glavo«, tudi v šoli tega ne delajo.

Prvo sveto obhajilo in sveta birma

Slovesnost prvega svetega obhajila predvidevamo 10. maja ob 10h., sveto birmo pa 24. maja ob 8h. Za slovesnosti je potrebno izbrati fotografa in če bo snemanje, razmislite in se tudi med seboj pogovorite o tem. Sestanek za prvo obhajilo bo drugo nedeljo po sveti maši v cerkvi.

Slovenska Karitas

Karitas prosi za pomoč družinam in posameznikom, na mizi s tiskom so položnice »POMAGAJMO PREŽIVETI«. Na Župnijo je prišel zbornik škofijske Karitas. Prišla je tudi ponudba za počitnice za družine v socialni stiski. Za štiričlansko družino je prispevek 120 € za pet in več člansko 160 €. Druga ponudba pa so počitnice na morju za otroke od 6. do 13. leta in mladostnike od 14. do 17. leta.

Vabljeni k sodelovanju pri delu karitas, prostovoljci se lahko bolj približate ljudem in po vseh župnijah imajo referente za posamezna področja. Gradivo boste dobili v župnišču.

Oglasna deska

Na župnijo redno prihajajo plakati z različnimi informacijami. Iščejo se prostovoljci, ki bi izdelali table. Nič se ne nasprotuje vaši dobrodelnosti in sposobnosti. Narobe bi bilo, če bi ne mogli svojih talentov uporabiti za božje kraljestvo.