ZA OTROKE GRE! Oddaja podpisa na upravnih enotah in krajevnih uradih

Print Friendly

Obrazec dobite tukaj ali v cerkvi na mizi s tiskom.

Podpora volivca_ZOG_navodilo

Podpora volivca_ZOG_obrazec

2015 Navodila za oddajo podpisa podpore

Ko ga podpišete vpričo uradnika in ga vam potrdijo ga oddate prostovljcem ZA OTROKE GRE.

16 laži v 10 minutah – Preverjeno 10.3.2015

Navodilo za oddajo podpisa v podporo referendumu

»ZA OTROKE GRE!«

na upravnih enotah in krajevnih uradih

1. Kdaj se začne zbiranje podpisov? V ponedeljek 23. 3. 2015. Vabimo vas, da podpis oddate prvi dan ali čimprej v naslednjih dneh.

2. Kje oddam podpis podpore referendumu »Za otroke gre!«?

Na upravnih enotah ali krajevnih uradih v njihovem poslovnem času. Upravne enote imajo praviloma poslovni čas vsak delovni dan od 8.00 do 15.00, razen v sredo, ko delajo do 17.00,

in v petek, ko delajo do 13.00. Krajevni uradi delujejo zelo različno, zato se o njihovem delovanju posebej pozanimajte.

3. Ali lahko oddam podpis samo na domači ali tudi na drugi upravni enoti?

Podpis podpore lahko oddate na katerikoli upravni enoti ali krajevnem uradu ne glede na kraj stalnega ali začasnega bivališča.

4. Kaj moram prinesti s seboj? S seboj imejte veljaven osebni dokument: osebno izkaznico, potni list ali vozniško dovoljenje.

5. Kako naj izpolnim obrazec? S čitljivimi, velikimi tiskanimi črkami izpolnite osebne podatke na obrazcu. Posebej bodite pozorni, da boste zapisali podatke, ki so navedeni na vaših uradnih dokumentih. Pomembno: Obrazec morate podpisati vpričo uradnika!

6. Zakaj moram podpisati obrazec šele vpričo uradnika? Izpolnjen obrazec morate za njegovo veljavnost lastnoročno podpisati šele pred upravnim delavcem na upravni enoti ali krajevnem uradu.

7. Koliko stane oddaja podpisa? Oddaja podpisa podpore je brezplačna.

8. Kje oddam potrjen obrazec? Na uradu bodo obrazec potrdili, nato pa vam ga bodo vrnili. Podpisan in potrjen obrazec oddajte na stojnici Koalicije »Za otroke gre!«. Zaradi možnih zlorab podpisanega obrazca ne dajajte drugim ljudem, ki bi vas zanj prosili v bližini upravne enote ali krajevnega urada.

9. Kaj, če pred upravno enoto ne bo stojnice? V tem primeru podpisan in na upravni enoti potrjen obrazec čim prej pošljite po navadni pošti na naslov: Zavod KUL.si, Tržaška 85, 1000 Ljubljana.

10. Kam se obrnem, če imam dodatna vprašanja? Dodatne informacije in podrobnosti so na voljo na spletni strani www.24kul.si.

Najlepša hvala!