3. POSTNA NEDELJA 9.-15. marec 2015

Print Friendly

OZNANILA ŽUPNIJE ČRNI VRH

3. POSTNA NEDELJA – 8. MAREC 2015

Godovi med tednom:

Ponedeljek: Frančiška Rimska, redovnica

Torek: 40 mučencev iz Armenije

Sreda: Benedikt, škof

Četrtek: Inocenc I, papež

Petek: + Leander Seviljski, menih, škof, + postni petek

Sobota: Matilda, kraljica

Danes teden bo 3. postna nedelja. Sveta maša bo ob 8h. Pri maši bo darovanje za Teološko fakulteto in pastoralno izobraževanje.

Svete maše v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: 9.3. ob 17h : + Slovnikova mami

Torek: 10.3. ob 7h : + za duše v vicah

Sreda: 11.3. ob 7h : + Zakrajškovi iz Rašce

Četrtek: 12.3. ob 17h : + Gabrijel Pogačnik, obletna

Petek: 13.3. ob 17h : + vsi pokojni Riharjevi

Sobota: 14.3. ob 17h : na čast Materi Božji v zahvalo za srečno oper.

Nedelja: 15.3. ob 8h : za župljane, + Neža Božnar

Mladifest Medžugorja v Sloveniji

V soboto 14. marca dopoldne ob 9h, bo v Dravljah potekalo srečanje mladih po vzoru in na temo festivala mladih v Medžugorju. Program vsebuje pričevanja, slavljenje in sveto mašo. Dogodek je priložnost, za srečanje s prijatelji z romanj.

Na mizi s tiskom je revija Praznična družina Lahko jo kupite kot darilo za veliko noč – prispevek daste v nabiralnik.

Posvetitev novega pomožnega škofa

Na 4. postno nedeljo, 15. marca 2015, ob 15. uri bo v ljubljanski stolnici posvečen novi ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Franc Šuštar.

Za otroke in družino

Na škofijo je prišlo pismo Nadškofa z dne 5. marec 2015 v zvezi z redefinicijo zakonske zveze kot skupnosti »dveh oseb« (do sedaj zveza moškega in ženske). Takšno razumevanje zakonske zveze in družine je v popolnem nasprotju s svetopisemskim in krščanskim razumevanjem družine. Sprejem takšne redefinicije bo imelo konkretne posledice v družbi, med drugimi diskriminacijo kristjanov na delovnih mestih in spremembo učnih programov v šolah. Besede gospoda nadškofa vsem vam:

Dragi verniki, dragi bratje in sestre,

Kristjani smo bili v zgodovini mnogokrat izpostavljeni težkim preizkušnjam. Z zaupanjem pa tudi z mnogimi žrtvami in mučeništvom smo ohranili vero. Na nas je, da to vero posredujemo našim prihodnjim generacijam. Kot veste je, bil sprejet nov zakon o družini, ki je v popolnem nasprotju z naukom naše Cerkve. Vabim vas, da ne obupamo, ampak se z molitvijo in konkretnimi aktivnostmi zavzamemo za vrednoto družine in pravice otrok. V ta namen vas lepo vabim, da danes po sveti maši podpišete pobudo, da vsi državljani na referendumu odločamo o tem, kako naj bosta zakonska zveza in družina opredeljena. V upanju, da boste to prošnjo sprejeli z razumevanjem vam in vašim domačim želim Božji blagoslov.

Vaš nadškof Stanislav

Za nadaljnjo prizadevanje za ohranitev družine naj se iz župnije na urad za laike javijo štiri kontaktne osebe. (za.otroke.gre@rkc.si, tel. 01/234 26 51)