2. POSTNA NEDELJA 2.-8. marec 2015

Print Friendly

OZNANILA ŽUPNIJE ČRNI VRH

2. POSTNA NEDELJA – 1. MAREC 2015

Godovi med tednom:

Ponedeljek: Agnes (Neža), Praška, klarisa, opatinja

Torek: Kunigunda, kraljica

Sreda: Kazimir, poljski kraljevič

Četrtek: Hadrijan (Jadran), mučenec

Petek: Fridolin, opat, + postni petek

Sobota: Perpetua in Felicita, mučenki

Danes teden bo 3. postna nedelja. Sveta maša bo ob 8h.

Svete maše v prihodnjem tednu:

Ponedeljek: 2.3. ob 17h : + Stanislava Jankovec, 30. dan

Torek: 3.3. ob 17h : + Jankovi

Sreda: 4.3. ob 7h : v zahvalo

Četrtek: 5.3. ob 17h : + Koprivči

Petek: 6.3. ob 17h : + Katarina Kopač

Sobota: 7.3. ob 17h : + Grečkova mama

Nedelja: 8.3. ob 8h : za župljane, + Sandi Končán, obletna

Prvi petek v mesecu

Kot navadno bom obiskal bolnike. V nedeljo po prvem petku se bomo že sedmič poglobili posvetitev trem srcem. Ker je mesec marec posvečen svetemu Jožefu. Bom med mašo blagoslovil in posvetil škapulirje treh Src. Škapulir je nabožni predmet, ki ga daste okrog vratu. Pobožnost obljublja velike milosti.

Mladifest Medžugorja v sloveniji

V soboto 14. marca dopoldne, bo v Dravljah potekalo srečanje mladih po vzoru in na temo festivala mladih v Medžugorju. Program vsebuje pričevanja, slavljenje in sveto mašo. Dogodek je priložnost, za srečanje s prijatelji z romanj.

Postna akcija Slovenske Karitas

je 40 dni brez alkohola in poglobitev pekovega posta. Na mizi s tiskom dobite kapljico z zvončkom za spomin v avtu in brošuro. Položnica »Ne pozabimo« za reveže, je v povezavi s petkovim postom.

Postna vaja na ravni župnije

Hvala vam, da svoje molitve namenite za poživitev vere in spreobrnjenja, za svetost Cerkve in 40 dnevno pobudo za življenje. Hvala za vsa prostovoljna dela, ki jih opravljate na župniji. Vse to naj bo darovano Bogu, v zadoščenje naših grehov in za duše v vicah.

Škofjeloški pasijon

Prva predstava Kristusovega pasijona bo že 21. marca. Vabljeni k udeležbi tega vrhunskega kulturnega, predvsem pa duhovnega dogodka.

Člani Župnijskega pastoralnega sveta (ŽPS)

Danes naj bi po vseh župnijah razdelili volivne lističe za v redni izbor novih članov v ŽPS. Mi smo ta izbor že imeli pred dobrim letom in bomo ob tem terminu oddali seznam članov škofiji. Zahvaljujem se vam za vso vašo pomoč in vsako naše srečanje. Prosim člane, da predlagate termin za srečanje in da bi pripravili seznam.